Freesmal.nl

Ruilen en retouren

Zichttermijn

Bouwtools B.V. houdt een retourtermijn aan van 30 dagen na levering. 


Hoe werkt dit recht op zichttermijn?

Bij koop op afstand hebt u als consument het recht op een zichttermijn van 14 dagen na ontvangst van de bestelling, Bouwtools hanteert een zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van uw bestelling!
U mag het product zonder opgaaf van reden aan ons terugsturen. U retourneert uw bestelling - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele staat en verpakking. Wij adviseren u daarom altijd de originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat u deze eventueel weer kunt gebruiken om uw bestelling terug te sturen.


Wat houdt de zichttermijn precies in?

Tijdens de zichttermijn mag u het product bekijken en eventueel proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou kunnen doen.  Dit betekent dat 'volledig gebruik' buiten dit retourrecht valt. Producten die gemonteerd zijn geweest, worden derhalve niet teruggenomen! Ook producten die speciaal voor u besteld zijn vallen niet onder het retourrecht.


Hoe kan ik gebruik maken van de zichttermijn?

Hebt u spijt van uw aankoop of wilt u om een andere reden uw bestelling terugsturen? Houdt dan rekening met onderstaande:

  • Retourzendingen worden alleen in behandeling genomen wanneer de bestelling, indien redelijkerwijs mogelijk, ongeschonden, in originele verpakking en in stevige verzenddoos worden geretourneerd. Bij producten die niet nieuw zijn of waarvan de verpakking beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen.
  • Na ontvangst van uw retour wordt deze spoedig mogelijk verwerkt en wordt indien gewenst het aankoopbedrag terug gestort of een vervangend artikel geleverd.
  • Voeg altijd het volledig ingevulde retourformulier bij uw retourzending

 

Indien u uw bestelling wilt terugsturen komen de kosten van verzending voor uw rekening.
Wij nemen de verzendkosten voor onze rekening indien wij het verkeerde product hebben geleverd of de fout op een andere manier te wijten is aan ons handelen.


Doorlooptijd van het retourproces

U ontvangt een bevestiging wanneer wij de producten retour hebben ontvangen en de retourzending in behandeling wordt genomen. Binnen 14 werkdagen wordt uw aankoopbedrag teruggestort of ontvangt u een vervangend product.

* De zichttermijn is niet van toepassing op speciaal voor u bestelde producten!!

Via de contactpagina kunt u indien gewenst met ons contact opnemen over de zichttermijn